BMS-Herrernes historie

Oversigten

Basketballklubben BMS, blev startet i 1972 på det nu lukkede Ballerup Gymnasium, og har i sin 40-årige levetid haft et af Danmarks mest vindende herrehold. Hele 6 DM-titler og 6 pokalguld er det blevet til. Allesammen vundet i storhedstiden fra 1981 til 1991.

Nedenfor finder du en kort og en lang forælling om BMS herrer historien…men BMS er også dame basket og i meget høj grad ungdomsbasket og deres historie kan findes her.


Den korte version af herre-holdet historie

Det første årti (72-80) gik på at få etableret stabile seniorhold, en fornuftig ungdomsafdeling og at få spillet 1. holdet op igennem rækkerne. At der var større ting på vej blev antydet af, at holdet i 1977 mens det spillede i næst-bedste række kvalificerede sig pokalfinalen.

Det andet årti (81-92) var storhedstiden for holdet, hvor det med ankomsten af udenlandske trænere og en stærk kombination at rutinerede spillede og yderst talentfulde yngre spillede,  (der i perioden blev ældre, så nye unge spillere kom til) lykkedes at vinde 6 DM titler (heraf 5 i træk!) og 6 guldpokaler. Sammenfaldet med baskets indtræden som satsningssport på DR gjorde denne periode til nok den periode i dansk basket, hvor basket havde den største bevågendehed i medierne og blandt befolkningen.

Det tredie årti (92-02) startede med, at kanon-succesen fra årene før, begyndte at ebbe ud og det blev “kun” til bronze-medaljer. Begyndelsen af perioden var i høj grad præget af økonomiske og sportslige tømmermænd, som til dels blev løst ved diverse redningsaktioner og til dels blev  med en sammenlægning med Herlev, som så specielt gav resulater på damesiden.

Det fjerde årti (03-12) startede med en satsning på mega-sammenlægningen BFC, som med det samme gav DM-guld til deling  blandt de deltagende klubber. Men efter lidt over et år, faldt det hele sammen og BMS herre måtte starte fra bunden. Da det samtidigt haltede i mange andre områder i klubben, blev der skåret kraftigt tilbage og det lange seje træk begyndte. I 2007 høstedes så den første frugt af trækket..en sølvmedalje til YH årgang 89-90. Da dette blev fulgt op af et DM til Ung Senior Herre 2 år efter, var begyndelsen til et rigtigt herrehold ved at tage form. I foråret 2011 blev der lavet en strategi for BMS herrernes retur til den bedste liga og det stadigvæk meget unge hold kvitterer med at vinde 2. divisions grundspil og slutspil overbevisende med kun ét nederlag for sæsonen.

Det femti årti (13-22) ligger nu foran os og tiden vil vise om energien, og opabkning fra klubbens medlemmer, lokalbefolkning, og virksomhederne vil føre herreholdet tilbage til tidligere tiders resultater.

Den lange version

kan findes her